E-handel – strategier, utveckling och framtiden

18-19 oktober 2023

ANMÄL DIG NU

Dagligvaruhandeln i Sverige har nu fullt ut tagit steget online i och med att konsumenterna i allt högre grad söker sig till kanalen.

Onlinekanalens andel är fortfarande ganska låg, men tillväxten är hög och kanalen växer sig allt starkare. Alla är överens om att online har stor potential och är ett viktigt tillväxtområde.

Kanalen ställer nya krav på kategoriarbetet och skapar nya intressanta möjligheter, samtidigt som den ställer nya krav på samarbetet mellan leverantör och handel. ECR Sveriges nya tvådagarsutbildning Category Management Online har tagits fram för att bringa klarhet i de frågeställningar som många i branschen har kring den växande kanalen:

• Hur beter sig konsumenterna annorlunda online?

• Vilka kategorier får en starkare eller svagare roll?

• Hur ska man få kategorin att samspela mellan butik och online?

• Hur ska man arbeta med sortiment, varuplacering och promotion?

• Vilka krav ställer hemsidor och onlinebutiker på bild och textmaterial?

• Vilka möjligheter finns egentligen för att utveckla kategorin – leverantör & handel tillsammans?

• Finns det en verktygslåda som ger mig grundläggande tips om hur jag ska gå tillväga för att lyckas med kategoriutveckling Online?

I kursen ingår även en trevlig middag med god möjlighet till nätverkande.

Hämta kursbeskrivning 

Kursansvarig

Kursledare är Johan Kaij, senior advisor på Circel och med över 15 års erfarenhet av kategoriutveckling.

Utöver utbildningar och konkret arbete inom kategori, koncept och erbjudandeutveckling för många leverantörer och kedjor, har han även en bakgrund med ett livslångt intresse för människans möte med det digitala, och arbetar omnikanal och konsekvenser inom retail & dagligvaror.

Johan är även ansvarig för vidareutbildningen inom CatMan, samt utbildningen E-handel, strategier, utveckling och framtiden (tidigare CatMan online) .

Missa inget

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Vårt nyhetsbrev ger dig inspiration, tips och verktyg. Håll koll på aktuella händelser i dagligvarubranschen och få erbjudanden om utbildningar, seminarier och event.

Jag samtycker till att ECR Sverige behandlar personuppgifter om mig i enlighet med deras integritetspolicy.